Osváth Zsolt: Nem a konfliktus visel meg a legjobban, hanem az, hogy ez már elvárás

  • narancs.hu
  • 2024. április 1.

Belpol

Az influenszer-vállalkozó szerint mivel az emberek megismerték a múltját, ezért rájöttek, hogy amiről beszél, az nem kamu. 

„Három éve úgy nyilatkoztam, hogy félek a közéleti szerepvállalásaim miatti megtorlástól. Erre megkaptam a propagandasajtótól, hogy miről beszélek, nekem itt mindent szabad, vállalkozásaim vannak. A tartalomgyártók által szervezett tüntetés után beindult ellenem a gépezet. Ez a videó is a lejárató kampány alatt került ki, de pont ellentétes hatást keltett” – nyilatkozta Osváth Zsolt a hvg360-nak.

Az influenszerről az első tévés szereplése került ki az internetre nemrégiben: 14 éves korában, még a gyermekotthon lakójaként a Mónika-show vendége volt. A műsorban megjelent édesapja, akivel azt osztotta meg, hogy lett egy káros szenvedélye. Úgy tűnt, hogy kiemelhetik az intézetből, ami végül nem történt meg. 

„Nem jó érzés látni a gyerekkori naivitásomat, hogy mennyire hittem a felnőtteknek, kicsit el is érzékenyültem rajta, de még jobban meghatódtam a kommentektől.

Az emberek rájöttek, hogy amiről beszélek, nem kamu.

Nem úgy állok ki a gyerekvédelemért, az alkoholizmus vagy a családon belüli erőszak ellen, hogy egy budai nagypolgári lakásban olvastam róla könyvben” – fogalmazott Osváth az interjúban. 

Rákérdeztek a kegyelmi ügy után szervezett influenszer tüntetésre is, melyre 100-150 ezer ember látogatott ki. „Kilenc barát összeállt, megszervezett egy tüntetést. Lehet, hogy lesz még olyan közügy, amiért újra összeállunk, de mi arra az egy napra szerveződtünk. Aki tőlünk várt megoldást, azt a saját vágyálmai csapták be. Mi ilyet nem ígértünk, jelenleg képtelenek is lennénk rá. Bele se merek gondolni, ha pártot alapítottam volna, mi szakadna rám”. 

Az itthoni LMBTQ-helyzettel kapcsolatban azt mondta, az, hogy meleg, de családot szeretne, egyes sajtóorgánumok szerint önmagában veszélyes melegpropaganda. „De ha az a kérdés, hogy Salgótarján mellett megvernek-e valakit, mert meleg, erről nem tudok nyilatkozni. Persze ettől még ismerem a helyzetet, hiszen rengeteg levelet kapok. Megyek, ha kell, de egy LMBTQ-aktivista és köztem az a különbség, hogy ő akkor is megy, ha nem kell”. 

A nyilvánosságban zajló sok vitájával kapcsolatban azt mondta, nem véletlenül van gyomorbaja. „Nem is a konfliktus visel meg a legjobban, hanem az, hogy ez már elvárás”. 

Osváth Zsolttal a gigantikus tüntetés után készített interjút a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk