Leváltották, gyanús, de a cégének munkát adnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Belpol

Az Agrárminisztérium havi kétmilliót fizet tanácsadásért a vállalatnak, ahol korábbi helyettes államtitkára a divízióigazgató.

Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt 2020-ban menesztették az Agrárminisztériumtól vesztegetés gyanúja miatt, aztán az utódjául kinevezett Gyüre Anitát is leváltották két hónap után. Most vádlott-társak – írja a 24.hu.  

A történet folytatása, hogy – ezt Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese írja a Facebookon – az Agrárminisztérium vezetése mégis megbízik Gyüre Anitában, mivel négy hónappal azután, hogy elküldték, a tárca havi nettó kétmillió forintos tanácsadói szerződést kötött azzal a céggel, amelyben Gyüre divízióigazgató.  

A 24.hu Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőre hivatkozva azt közölte, hogy Gyüre elődjével, Nagy Jánossal szemben a Budapest Környéki Törvényszéken hivatali vesztegetés elfogadása és közokirat-hamisítás miatt zajlik per. Az ügyészség álláspontja szerint tulajdonrészt szeretett volna kapni egy olyan cégben, amelynek segített volna megszerezni 800 millió forint támogatást.

A Székesfehérvári Törvényszéken hűtlen kezelés miatt zajlik büntetőeljárás Naggyal szemben, a vád szerint az Agrárminisztérium egyik intézménye 2,2 milliárd forint értékben kötött megbízási szerződéseket ügyvédi irodákkal és más cégekkel Nagy utasítására, pedig ezek munkájára nem is volt szükség. 

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz Nagy Jánossal szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda, de gyanúsítottként még nem hallgatták ki.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk