Leváltották, gyanús, de a cégének munkát adnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Belpol

Az Agrárminisztérium havi kétmilliót fizet tanácsadásért a vállalatnak, ahol korábbi helyettes államtitkára a divízióigazgató.

Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt 2020-ban menesztették az Agrárminisztériumtól vesztegetés gyanúja miatt, aztán az utódjául kinevezett Gyüre Anitát is leváltották két hónap után. Most vádlott-társak – írja a 24.hu.  

A történet folytatása, hogy – ezt Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese írja a Facebookon – az Agrárminisztérium vezetése mégis megbízik Gyüre Anitában, mivel négy hónappal azután, hogy elküldték, a tárca havi nettó kétmillió forintos tanácsadói szerződést kötött azzal a céggel, amelyben Gyüre divízióigazgató.  

A 24.hu Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőre hivatkozva azt közölte, hogy Gyüre elődjével, Nagy Jánossal szemben a Budapest Környéki Törvényszéken hivatali vesztegetés elfogadása és közokirat-hamisítás miatt zajlik per. Az ügyészség álláspontja szerint tulajdonrészt szeretett volna kapni egy olyan cégben, amelynek segített volna megszerezni 800 millió forint támogatást.

A Székesfehérvári Törvényszéken hűtlen kezelés miatt zajlik büntetőeljárás Naggyal szemben, a vád szerint az Agrárminisztérium egyik intézménye 2,2 milliárd forint értékben kötött megbízási szerződéseket ügyvédi irodákkal és más cégekkel Nagy utasítására, pedig ezek munkájára nem is volt szükség. 

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz Nagy Jánossal szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda, de gyanúsítottként még nem hallgatták ki.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!