Levetíti a TV2 az Elk*rtukat

  • narancs.hu
  • 2022. január 5.

Belpol

Ahogy várható volt, a választás előtt a mozikból a nagyközönség elé viszik a Gyurcsány-filmet.

Január 23-án 21:20-kor levetíti a TV2 Kálomista Gábor producer Elk*rtuk című filmjét - vette észre a hvg.hu.

A 2006-os őszi eseményeket "feldolgozó" filmet eddig csak a mozikban lehetett látni, és a tavalyi év legnézettebb magyar alkotása lett 130 ezer nézővel.

A film narratívája az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért és a rendőri erőszakért a vásznon konkrétan nem megjelenő Gyurcsány Ferencet, valamint Dobrev Klárát, Szilvássy Györgyöt és Hann Endre közvélemény-kutatót teszi felelőssé. 

Nem meglepő, hogy a fideszes politikusok által széles körben propagált, "adományokból" forgatott filmet a tavaszi választás előtt szélesebb körhöz is megpróbálják eljuttatni. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.