Levették Magyar Pétert a Magyar Közút fizetési listájáról

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Belpol

Az MBH esetében nehezebb visszahívni a tisztségéből. 

Varga Judit volt férjét, Magyar Pétert levették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. februári fizetési listájáról, azonban a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztériumnak nem ilyen könnyű a dolga az MBH-ból való visszahívását illetően – számolt be a 24.hu.

Magyar Péter Novák Katalin és Varga Judit lemondása után jelentette be, hogy lemond az állami megbízatásairól. A Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója az elmúlt napokban többször is szembefordult a NER-rel, főként a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalt, valamint Orbán Viktor miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt kritizálta. 

A portál a Magyar Közút honlapján vette észre, hogy Magyar Péter már nem szerepel az igazgatósági tagok között, miközben a vezető tisztségviselők díjazásáról készült januári táblázatban még 1,3 millió forintos tiszteletdíjjal volt fentüntetve. Az MBH felügyelőbizottságából azért nem lehet könnyedén visszahívni, mert a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bankban csak 30 százaléknyi az állami tulajdon, így a részvényesek közgyűlésén kell megszavazni a visszahívását. 

A portál úgy tudja, amennyiben Magyar lemondott, akkor az erről szóló dokumentumot kell eljuttatnia az igazgatóságnak, melynek pedig 24 órán belül intézkednie kell a változás közzétételéről. Kedden a bank tőzsde honlapján még a tagok között szerepelt Magyar Péter neve, és nem volt a személyét érintő változásról szóló bejelentés. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.