Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Én vagyok a legboldogabb, hogy honvédelmi miniszter lehetek

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Belpol

Reagálta arra a kérdésre, hogy felkérték-e az államfői posztra. 

„Én vagyok a legboldogabb ember, hogy honvédelmi miniszter lehetek. Tele van a kezem feladatokkal, ahogy önök is látták” – mindössze ennyit mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf Tárkányi Zsoltnak, az RTL Híradónak, amikor arról kérdezte, hogy felkérték-e őt formálisan vagy informálisan köztársasági elnöknek.

Mint köztudott, Novák Katalin lemondott köztársasági elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, akit pedofil bűncselekmények eltussolása miatt ítéltek el. A botrányba Varga Judit is belebukott, ugyanis még igazságügyi miniszterként ő is aláírta K. Endre kegyelmét. 

A lap emlékeztet, kettejük lemondása előtt telefonos közvélemény-kutatással mérték az ő népszerűségük mellett, hogy mennyire szimpatikus Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az embereknek. A felmérést a múlt héten a Call Expres végezte, ami már többször is készített méréseket a Fidesznek.

 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Robert Kalinák szlovák védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában tett miniszteri látogatáson 2024. február 9-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
 

Még nem tudni, ki lesz Novák Katalin utódja, de sajtóértesülések szerint Szalay-Bobrovniczky mellett Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter neve is felmerült.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója, Varga Judit volt férje hosszú interjút adott a lemondások után: mint mondta, ha Szalay-Bobrovniczky lesz az államfő, akkor Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök embere lesz a köztársasági elnök, ugyanis a honvédelmi miniszter Habony Árpádhoz köthető, Habony pedig Rogánhoz. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk