LMBTQ-riadót fújt iskolaigazgatóknak a homofób petíciós platform

Belpol

A CitizenGo Budapesten, Pécsett és Szegeden riadóztatta az iskolaigazgatókat, mondván LMBTQ-szervezetek tartanak képzéseket a helyi pedagógusoknak megkerülve a „gyerekvédelmi jogszabályokat”. Az Amnesty International várja a petíció kezdeményezőit nyilvános képzéseikre, amelyeket az LMBTQ-embereket érintő bántalmazások csökkentése érdekében tartanak.

„Mivel a gyermekvédelmi jogszabályok szerint nem juthatnak be a gyerekekhez az iskolákba az LMBTQ-szervezetek, a diákok helyett a tanárokat képzik ki” - írja iskolaigazgatóknak címzett petíciós felhívásában a CitizenGo csapata. Petíciónkban ezért riadóztatjuk az érintett térségek iskolaigazgatóit, hogy biztosítsák intézményeikben a gyermekek védelmét, a szülői jogokat és a hatályos jogszabályok betartását, és lépjenek fel a gyerekek különböző lobbik általi szexuális befolyásolásával szemben.” Schittl Eszter kampányigazgató és a CitizenGO csapata meg is nevezi a bűnös entitásokat, a Labrisz Leszbikus Egyesületet, a Budapest Pride-ot, az Amnesty Internationalt és a Háttér Társaságot. E szervezetek azok, amelyek a tanárok képzésével igyekeznek eljutni a veszélyeztetett gyerekekhez, miután a 2021-es gyermekvédelmi jogszabályok megtiltják a gyerekek iskolai szexuális érzékenyítését – írják a peticionisták.

Mint fogalmaztak, a héten tanárokat képeztek ki Budapesten, Pécsen és Szegeden a Befogadó terek projekt keretében, amire több mint 30 millió forintot kaptak az Európai Bizottságtól.

„Ezért most Budapest, Pécs és Szeged iskolaigazgatóihoz fordulunk, arra kérve őket, hogy óvják meg a gyerekeket a kerülő utas LMBTQ-kiképzésektől,

és biztosítsák a gyermekjogi jogszabályok érvényesülését az intézményeikben.” A szervezet szerint a Labrisz korábban kiadott iskolai anyagai és a másik három szervezet tevékenysége arra engednek következtetni, hogy egy ilyen képzésen nem csupán az LMBTQ-diákok iskolai diszkriminációjának csökkentéséről van szó, hanem az egyre radikálisabb és valóságtól elrugaszkodóbb LMBTQ-ideológia gondolatiságának sulykolásáról.

Az Amnesty Internationalnak külön kijut a petíció ellenszenvéből, minthogy a Befogadó terek létrehozása emberi jogi és alternatív oktatási módszerekkel című projektet az Európai Bizottság Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek (CERV) programja 177 202,59 euróval támogatja, amelyből az Amnesty International Magyarországra 78 614 euró támogatás jut. „Ez azt jelenti, hogy több mint 30 millió forintot küldött az Európai Bizottság az Amnesty Internationalnek e magyar projekt megvalósítására!”

Demeter Áron, az Amnesty International programvezetője a Narancs.hu megkeresésére elmondta, a 2022 februárban a Labrisz Egyesülettel, a Háttér Társasággal és a Szivárvány Misszióval közös programot az LMBTQ-közösségek tagjaival szembeni zaklatások, bántalmazások, kirekesztő attitűdök visszaszorítása érdekében kezdték el. Két célcsoportjuk van: munkavállalók, munkáltatók, illetve tanárok, iskolában dolgozó szakemberek. Képzéseiket természetesen munkahelyen kívül tartják.

A programot az LMBTQ-embereket érintő atrocitások egész Európai Unióban magas aránya miatt támogatja az európai közösség. Egy 2019-es felmérés szerint súlyos a helyzet, az LMBTQ-csoportokhoz tartozók 60 százaléka számolt be arról, hogy atrocitások érték. Magyarországon az uniós átlagot meghaladóan magas ez a 15-17-éves korosztályban, az LMBTQ-munkavállalóknak pedig 24 százaléka számolt be munkahelyi zaklatásról. A kutatás azt mutatta, a magyar társadalom 90 százaléka úgy látja, a kormány rombolni igyekszik az LMBTQ-közösségeket, szándékosan erősíti a sokszínű nemi identitások elleni kirekesztő sztereotípiákat, hogy fokozza a negatív előítéletet. Az iskolai szakembereknek szólói képzéseik mind a három nagyvárosban sikeresnek bizonyultak, számos pozitív visszajelzést kaptak. A 2024 februárig induló képzések nyilvánosak, bárki eljöhet, a CitizenGo aktivistái is, a soron következő tanároknak és iskolai szakembereknek szóló képzések Debrecenben és Kecskeméten lesznek. Az Amnesty programvezetőjétől megtudtuk, képzéseikkel kapcsolatban sem iskolai vezetők, sem tankerületi vezetők nem jeleztek semmilyen kifogást.

A 2014-ben világkörüli útjára indított CitizenGoval részletesen foglalkoztunk 2019-ben, amikor kibocsátották a Hagyja abba a Disney a gyermekek LMBT irányú manipulálásá! című petícióját. Azon akadtak fent, hogy a Disney-parkok támogatásukról biztosították az LMBTQ-közösséget, világszerte megtartották a Magical Pride parádét, sőt egyes Disney-filmekben „homoszexuális történetszálak” jelentettek meg. Mivel a Disney filmjei és parkjai családoknak szólnak, a CitizenGO szerint a vállalat belekezdett a legkisebbek agymosásába. A Disneyt múlt karácsony előtt is megtalálták: a magyar mozikban is vetített Fura világ című rajzfilmjében LMBTQ-propagandát láttak, egy homoszexuális szerelmi jelenetet két tinédzser fiú között. Azonnali hatállyal követelték a film 18-as korhatáros karikával való ellátását.

Mint azt megírtuk, a CitizenGO az emberi jogi kampányokat folytató Avaaz és a MoveOn platformok szélsőjobbos megfelelője, amely főként a szexuális és a reproduktív jogok terén követel fordulatot. A „győzelemre” vitt projektjei között szerepel a Magyarországon 16 ezer aláírót vonzó Támogatom a gender szakok megszűnését című petíció is, de a világszerte 236 ezer ember által aláírt Vonják vissza a Jézust butácska képregényszuperhősként ábrázoló sorozat kiadását! című követelés is. Idehaza Cseh Katalint vették elő, mert évekkel korábban egy abortuszról szóló rádióbeszélgetésen zavartan nevetett, amikor elhangzott, hogy a vákuumos terhességmegszakításhoz használt csövet bizonyos körökben csak botmixernek nevezik. Legnagyobb nyilvánossághoz jutó kampányukban azt kérték Budapest városvezetésétől, hogy takarítsa el a metrómegállókból a Coca-Cola azonos nemű párokat mutató, érzékenyítő plakátjait.

Érdekes egybeesés volt, hogy a vasárnapi boltzárról 2014-ben a kormány épp a CitizenGO felhívása előtt kezdett el tárgyalni, és a petíció meghirdetése után egy hónappal, 2014 decemberében már el is fogadták a törvényt. Schittl Eszter ezt azzal magyarázta lapunknak „a legtöbb petíciókat akkor indítják, amikor egy-egy ügy aktualitást nyert, a politika terítékére kerül, vagy a közbeszéd tárgyává válik. Így volt ez a szabad vasárnap esetében is. Visszakeresve az eseményeket, látjuk, azután indult, hogy a KDNP előállt a javaslattal.” Schittl hozzátette, pártokkal nem koordinálnak kampányaikról, és támogatást sem kapnak a magyar államtól vagy a kormánypártoktól.

A szervezet jobboldali politika beágyazottságai azóta már nyilvánvalóvá vált. A TAZ napilap és a brit Open Democracy  a World Congress of Families nevű szervezeten keresztül eljutott a CitizenGO ötletadójához. A spanyol Ignacio Arsuaga nekik dicsekedett el azzal, mennyi politikussal van jó kapcsolatba. Nemcsak Spanyolországban, de a német AfD-ben az olasz Ligában és a Fideszben is, majd elmagyarázta, hogyan lehet a honlapon keresztül „indirekt” módon támogatni egy-egy választási kampányt. Mint mondta, a CitizenGO-t alapítványként nem kötik a kampányköltéssel kapcsolatos megszorítások, így bármekkora összeget fogadhat adományozóktól. Bár elmondása szerint pénz nem folyik tőlük a pártokhoz, simán le tudnak vezényelni olyan kampányokat, amelyek rossz színben tüntetik fel a nekik tetsző politikai erők ellenfeleit.

Az Arsuaga-interjú után meg is jelentek Spanyolországban a lejárató plakátok. „Ezek többé-kevésbé nyíltan arra buzdították a választókat, hogy a 2019-ben 10 százalék fölötti támogatással a képviselőházba jutott szélsőjobboldali Vox pártra szavazzanak” – mondta  2019-ben a Narancs.hu-nak Alexander Nabert, a kutatást végző riporter.

A CitizenGo 2021-es beszámolója szerint az egész nemzetközi szervezet 2,7 millió euróból gazdálkodott. Az Iskolaigazgatók, akadályozzák meg a gyerekek kerülő utas LMBTQ-befolyásolását! című, majd' két hete indított petíciójukat vasárnap estig valamivel több mint 13 ezren írták alá.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk