Luxus BMW-ket lízingel Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége
kosa_lajos-1024x768.jpg

Luxus BMW-ket lízingel Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége

  • narancs.hu
  • 2018. november 6.

Belpol

Kósa Lajos édesanyja védőnőből nyugdíjas korára milliomos sertéstenyésztő lett, és most luxusautókra volt szüksége. Meg egy motorra.

Kósa Lajos fideszes képviselő édesanyja tavaly sertéstenyésztő telepet vásárolt, amiben még nem is lenne semmi furcsa. De az asszony védőnőként majd bölcsődei vezetőként dolgozott, majd 82 éves korára hirtelen vett egy sertéstenyésztő céget, ami azonnal kapott is egy 123 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást. A 24.hu most újabb izgalmas részleteket tárt fel a sertéstenyésztővel  kapcsolatban. Mint írják, a Méker Kft. törzstőkéje nyár végén 3 millióról 93 millió forintra nőtt.

Ráadásul a cég három luxus BMW-t is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től.

Van köztük például egy K1600-as típusú BMW motorkerékpár, ami pont egy olyan jármű, amivel Kósa Lajos megjelent a Fidesz tavalyi velencei frakcióülésén. A motor nem szerepelt Kósa vagyonnyilatkozatában, és a Fidesz képviselője akkor azt állította, csak kölcsönkapta a motort egy barátjától. Véletlenül pont egy ilyen motor került édesanyja cégének birtokába idén tavasszal.

A Méker Kft. két BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autót is lízingel. Ezen járművek értéke akár 25 millió forint is lehet, hiszen a Kósa 82 éves édesanyja a metálfényezésű, automataváltós és 248 lóerős kivitelt választotta, bőrülésekkel.

Emlékezetes, mikor januárban Kósát édesanyja sertéstelepéről kérdezték, a fideszes politikus azt válaszolta: „édesanyám nem strómanja senkinek“.

Figyelmébe ajánljuk