Luxusgéppel ment Szijjártó Péter Pozsonyba

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

A magángép tulajdonosa korábban hárommilliárd forint támogatást kapott a kormánytól.

A Budapest-Pozsony távolság autóval is mindössze két óra, a magyar külügyminiszter mégis inkább magángéppel ment a szomszédos fővárosba – írja Hadházy Ákos a Facebook oldalán.

„Ami viszont újdonság, hogy Luxus Péter kezdi érezni, mennyire ciki, hogy a Mercedes nem elég neki ilyen rövid utakra. Ezért a "honvédségi" jetet előre küldték egy nappal korábban Pozsonyba, ő maga pedig

egy olyan sugárhajtású magángépen repült, amelynek a tulajdonosa korábban három milliárd támogatást kapott a kormánytól

(a gépet a járvány alatt, röviddel azelőtt vásárolták, mielőtt Szijjártó a tulajdonossal közösen a 3 milliárd támogatást bejelentette volna)” – írja a független országgyűlési képviselő.

Hadházy szerint kék villogós autóval még akár másfél óra alatt is teljesíthető lett volna a táv. Tény, hogy a repülőnek viszont 25 percre volt csak szüksége. A politikus osztott-szorzott, és arra jutott, ha a reptéri várakozást is beleszámoljuk, a külgazdasági és külügyminiszter mindössze fél órát spórolt meg a repkedéssel.

„Azt is tudni kell, hogy a Szijjártó Pozsonyból már nem a magángéppel, hanem a "honvédségi" luxus jettel repült tovább New Yorkba. A "honvédségi" gép előző nap Csehországba repült (az útvonala alapján kiképző repülésre), majd nem jött haza, hanem Pozsonyban landolva ott éjszakázott és várta be a külügyért. Ennek csak egyetlen oka lehet: Luxus Péter kezdi magát szégyelleni, hogy lassan vécére is repülővel megy. Illetve szégyelleni, nem szégyelli, csak annak nem örül, hogy a sajtó is ír erről, ezért volt ez a kis trükközés.”

(Facebook/Hadházy Ákos)

Figyelmébe ajánljuk