Többen régebbi böngészőjük miatt nem tudtak gond nélkül szavazni az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

A probléma azon Safari böngészők használatakor lépett fel, amelyek nem támogatják az úgynevezett flex-layoutot, így az nem jelenítette meg rendesen a választási lehetőségeket.

Az online előválasztás során néhány szavazó azzal a problémával szembesült, hogy nem tudtak bizonyos jelöltekre voksolni, mert a választógomb (radio button) nem jelent meg az összes jelölt neve előtt – írja a Telex.

Az Országos Előválasztási Iroda a lap kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy a hibát hétfő délutánra már kijavították. Úgy tudni, a jelenség néhány tucat választót érintett.

Különösebb probléma nem történt, mert a szavazólink birtokában később rendben le tudták adni a szavazataikat.

Mint ismert, az előválasztás szavazási periódusa hivatalosan szombaton kezdődött, de néhány órával a voksolás kezdete után leállították, mert az informatikai rendszer összeomlott. A szervezők először nem várt terhelésre hivatkoztak, majd később már "terheléses támadást" emlegettek, mely szerintük Kínából érkezhetett. A szombati leállás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított. Az eredeti határidőt módosították, így szeptember 28-ig, keddig lehet személyesen az ország közel 800 településén és online szavazni

(Telex)

Figyelmébe ajánljuk