Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Belpol

Ha kevés lenne a háborús veszélyhelyzet. Mindez intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, valamint megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken.

Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon

a Védelmi Tanács ülését követően, amit az Izrael elleni iráni drón- és rakétatámadás után hívtak össze – írja a Magyar Nemzet.

A Védelmi Tanács ülése után Orbán Viktor azt mondta: utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. A kormánylap úgy tudja, hogy ezt követően, a kormányfői bejelentés után rendelték el a terrorkészültség magasabb fokozatát.

Ez "alapvetően intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél".

A lap szerint megemelték az ország védett vezetőinek biztonsági szintjét is, valamint kiemelt védelmet kapnak a stratégiai jelentőségű objektumok. Ilyennek nevezték meg az atomerőművet, az áramellátás és a gáz-vízellátás, a távközlés, a pénzügyi szektor intézményeit és a veszélyes üzemeket. A terrorkészültség megemelése azzal is együtt jár, hogy több fegyveres járőrt láthatunk majd a nagyvárosokban a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat majd a Magyar Honvédség is.

A terrorkészültségnek négy szintje van, a 4-es a legalacsonyabb, az 1-es a legmagasabb, utóbbit csak akkor kell elrendelni, ha Magyarország területén vagy Magyarország területére is kiható, súlyos következményekkel járó terrorcselekményt követtek el, vagy pedig Magyarország területén olyan súlyos következményekkel járó egyéb esemény történik, amelynél felmerülhet a terrorizmussal való összefüggés. A kormánylap arról nem ír, most milyen fokozatot rendeltek el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk