Rohamosan romlik Karsai Dániel állapota

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Belpol

Nemrég tüdőgyulladása volt. Néhány napja újra otthon van, de már a szövegek diktálása is túl fárasztó neki.

Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára"

írta Karsai Péter az alkotmányjogász Facebook oldalán, hozzátéve, ezért arra kérte meg őt Karsai Dániel, hogy László Róbert barátjukkal közösen megfogalmazott posztokban ők számoljanak be az aktuális hírekről, eseményekről.

Március 28-án, születésnapja alkalmából egy lakásszínházi előadással szerettük volna meglepni, helyette épp ezen a napon muszáj volt kórházba mennie, mivel tüdőgyulladást kapott

– közölte Karsai Péter, aki szerint "a Korányi szakszerű ellátásának, a kimagasló színvonalú betegápolásnak, nem mellesleg Dani fekete öves akaraterejének köszönhető, hogy kigyógyult a betegségből. Napokig a totális némaságban és a kommunikációképtelenség állapotában csak a reménybe tudtunk kapaszkodni."

"Múlt hét csütörtök óta Dani ismét otthon pihen, sokat olvas, látogatóival – ha nem is úgy, mint akár csak pár hete, de kommunikál. És hatalmas mosollyal konstatálja, hogy a londoni derbin a Fulham 2–0-ra legyőzte a WestHam Unitedet" – mesélte még a posztban Karsai Péter. Megosztotta a Facebookon azt a hétvégi, TikTokon posztolt videót is, amelyen az látható, hogy Karsai Dánielt már gyomorszondával kell táplálni.

Mint ismert, Karsai Dánielnél tavaly augusztusban diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, ALS betegséget, majd szeptemberben közölte, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az életvégi döntések magyarországi korlátozásával kapcsolatban. Karsai Dániel ügyét tavaly novemberben kezdte el tárgyalni a strasbourgi emberi jogi bíróság, azt azonban nem tudni, mikor születhet róla döntés. Az alkotmányjogász március közepén úgy nyilatkozott, reménykedik, hogy májusban eldől a kérdés. De arról is beszélt, hogy attól tart, hogy nem éli meg az ítéletet, és ha ez így lesz, szeretné, ha az ügyét testvére vinné tovább.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk