Magyar Péter: A feleségem azt mondta, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Belpol

Kedden 9:00-ra ígéri a hangfelvételt, amit Varga Judittal folytatott beszélgetése során rögzített.

„2023 januárjában készült a felvétel, ez előtt soha nem rögzítettem senkinek a beszélgetését, nem olyan típus vagyok. De ez egy olyan nap volt, amikor este a volt feleségem egy beszélgetés során elkezdte nekem magyarázni, amikor mondtam neki, hogy mondjon le, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni. Mesélt egy-két dolgot, nem minden szerepel a felvételen. De úgy éreztem, ebből rögzítenem kell” – mondta Magyar Péter a Gulyáságyú Médiának adott interjúban hétfőn, hozzátéve, hogy a felvétele a lakásukon készült, amit nem akart felhaszálni eredetileg.

Magyar elmondása szerint amikor beszélt Varga Judittal két-három hete, akkor jelezte, hogy megvan és használni is fogja. Akkor arra kérte, hogy menjen be vele az ügyészségre, hogy tanúskodnjon mellette. 

Azt mondta a felvételről, az egy klasszikus beszélgetés. „Volt már egy felfokozott hangulat, ki fog belőle derülni, hogy ő első kézből tud állításokat a Völner-Schadl-ügyről” – mondta, hozzátéve, hogy a nyomás miatt szerinte így már nem teheti meg az ügyészség, hogy évekig szöszmötöljön. 

Fontosabbnak tartja viszont személyesen, hogy a jogi eljárás évekig eltarthat, de a politikai hatástól többet vár: a felvételen szóba kerül például Rogán Antal is. Szerinte skandalum, ami történt, és amit a felesége elmondott. Többekkel konzultált, így azt mondja, nincs társadalomra veszélyesség a rögzítésben, hanem ez közérdek. Személyiségi jogsértés miatt a volt felesége tehet feljelentést. Varga Judit nem volt érintett Magyar Péter tudomása szerint és nem terhelte feljelentési kötelesség. Ő úgy tudja, hogy egy kormánytag volt érintett. „Megbizonyosodtam arról, hogy Varga Juditra ez nem lesz hátrányos, ezért is teszem közzé” – fogalmazott. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy Orbán Viktornak volt-e feljelentési kötelessége.

 
Magyar Péter a Gulyáságyú Médiának adott interjú közben
 

 „Most egyértelmű lesz mindeni számra, hogy mi történt. Akik esetleg erkölcsi kifogásokat emelnek majd a rogáni propagandaművekben, azoknak annyit üzenek, hogy akik lehallgatnak újságírókat”, azok nézzenek magukba – mondta. „Ezzel én nagyon sokat kockáztatok, megnehezíti a családommal, gyermekeimmel, barátaimmal való kapcsolatomat, de nem tehettem mást, ez kötelességem volt” – fogalmazott. Kérdésre válaszolva azt mondta, Gulyás Gergely neve egyszer hangzik el ezen a felvételen. Abban a pillanatban, amikor belép az ügyészség épületébe, akkor fog megjelenni a felvétel kedd reggel 9 órakor a Facebook-oldalán és és a Youtube-csatornáján, feliratozva, mert vannak olyan részek, amelyek nehezen érthetők.

Egyelőre tehát csak annyi tűnik biztosnak (de még az sem annyira), hogy a Völner-Schadl ügyhöz kapcsolódik a hangfelvétel, a maradékot kedd reggel fogjuk megtudni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?