A rendőrség szerint ők nem becsülték meg, hogy hányan voltak Magyar Péter rendezvényén

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Belpol

Közölni pedig végképp nem közöltek ilyen adatot. 

„A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer (😂), a valóságban 3-400 ezer ember” – így számolta össze a szombati rendezvényén megjelent tömeget szombati posztjában Magyar Péter. 

A Telex megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy „az egyes gyűlések résztvevőinek számát illetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság soha sem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük”. A BRFK továbbá arról tájékoztatta a lapot, hogy mivel nem becsülték meg a tömeget, így azt nem is közölték a szervezőkkel: „az egyes gyűlések résztvevőinek számát illetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság soha sem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés.” 

A lap szerint Magyar Péter a kormánypropaganda 24 ezres becslését minden bizonnyal a Mandiner egyik cikkére alapozva írta, amelyben szerepel egy 24 ezres szám, de mint részeredmény, egyébként a cikk végül 40-50 ezer közé becsülte a létszámot. 

Beszámolónk a tüntetésről: 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk