Magyar Péter az EP-ben olvasta Nagy István fejére az agrárium állapotát

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Belpol

Már talált is egy fideszest, akinek beszólhat, igaz, választ a jelek szerint nem kapott.

Nagy lendülettel kérdezte egy percben Nagy István agrárminisztert Magyar Péter az Európai Parlamentben kedden. Magyar elsőként a bántalmazási ügybe belebukott Győrffy Balázs helyét átvevő Dömötör Csabát üdvözölte, azt mondta, Dömötör a „második embere volt az orbáni goebbelsi propagandának Magyarországon évekig”.

Ezek után hozzátette,  az elmúlt két évben Magyarországon volt a legmagasabb az infláció, hogy 62 százalékkal nőttek az élelmiszerárak, hogy a kormány magára hagyta a vidéket és hogy leépül az agrárium.

„Miniszter úr, önök magára hagyták a vidéket, elnéptelenednek a falvaink, vannak olyan települések, ahol feleannyian élnek, mint 2010-ben. Miniszter úr, a tett az első, a szó a második, ezt jó lett volna 14 év alatt megtanulni.” Hogy Nagy István válaszolt-e, az a videóból nem derült ki.

Nagy István válaszát nem mutatták a Tisza Párt elnökének videójában, de később a közlemény alapján válaszolt a miniszter: „Nagy István az Európa-rekorder élelmiszerinfláció kapcsán feltett kérdésemre válaszul azt mondta, hogy a brutális áremelkedés oka az volt, hogy a kormány európai szintre emelte az energiaárakat. Eddig ugye azt hazudták, hogy nálunk a legalacsonyabbak az energiaárak” – közölte Magyar.

A Tisza Párt elnöke és EP-képviselője szerdán a magyar soros EU-elnökség programjának ismertetésén először kerülhet szópárbajba Orbán Viktorral is. Az már biztos, hogy elsőként az Európai Néppárt frakcióveeztője, az Orbánnal szintén elég rossz viszonyt ápoló Manfred Weber tehet fel kérdéseket, de a második Magyar lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk