Hadházy: A kormány veszi vissza a falvaktól az EU-s támogatásokra kiutalt előlegeket

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Belpol

A független képviselő szerint már tömegesen kaptak levelet a településvezetők, amikben kérik vissza a pénzeket.

„Úgy tűnik, tömegesen kéri vissza a falusi önkormányzatoktól az állam a reménybeli EU-s támogatásokra kiutalt előlegeket” – írja kedd reggeli Facebook-posztjában Hadházy Ákos. Az országgyűlésii képviselő azt állítja, több helyről küldték neki „az erről szóló rekviráló levelet”, az egyiket felismerhető adatok nélkül közzé is tette, ebből csak annyi derül így ki, hogy egy Hajdú-Bihar megyei településről van szó, és hogy az Államkincstár szeptember 9-én írta meg a levelet. A jelenségről mi is írtunk még a múlt heti számban.

Hadházy szerint ez azért történhetett, mert a kormány „úgy is elkezdte osztogatni a pénzeket” a válaszátsok utáni megszorítások bejelentése után, hogy az uniós forrásoknak csak egy része érkezett meg, és saját pénzből osztott előlegeket, ezeket kérik most vissza. „Nem nem nehéz azt gondolni, hogy ezzel a lépéssel a központi költségvetés gyalázatos állapotát akarják kozmetikázni” – kommentálta Hadházy.

A politikus hozzátette, azt nem tudni, hogy csak azok a települések kaptak ilyet, ahol a választásokon bukott a Fidesz, és azt sem, mi lesz a pénzek sorsa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A régi olaszos hangulat

Orbán Viktor elfoglalásról, visszafoglalásról beszélt Matteo Salvini pártjának buliján, miközben az általa vezetett ország éppen most szegényedik el. Kicsit elmorfondíroztunk azon, miről is van szó.