Magyar Péter az ügyészség sajtótájékoztatójáról: részben hazugság, részben szándékos félreértelmezés

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Belpol

Azt ígéri, részletesen cáfolni fogja az ügyészség állításait.

„Egészen szürreális sajtótájékoztatót tart jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség a Rogán-Völner-Schadl ügyben. Mintha az 1950-es években lennénk” – írta Facebook-oldalán Magyar Péter még az ügyészség csütörtöki sajtótájékoztatója alatt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ügyészség szerint 2021. novembere előtt egy kormánytag sem tudott arról, hogy nyomozás zajlik Völner ellen, Varga Judit pedig pletykákat osztott meg volt férjével a Magyar Páter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen. Az ügyben Rogán Antalt is kihallgatták, de az ügyész szerint – aki „szürreálisnak” nevezte a hangfelvételt – senkinek nem volt feljelentési kötelezettsége, így az ezzel kapcsolatos nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták.

Egészen szürreális sajtótájékoztatót tart jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség a Rogán-Völner-Schadl ügyben. Mintha...

Posted by Péter Magyar on Thursday, June 20, 2024

Magyar Péter posztjában minderre úgy reagált: „Az ügyészek izzadságszagúan próbálják megmagyarázni, hogy a volt igazságügyi miniszter által a hangfelvételen elmondottak ellenére semmilyen bűncselekmény nem történt.” Hozzátette:

„Ami eddig a sajtótájékoztatón elhangzott, az részben hazugság, részben szándékos félreértelmezése a hangfelvételen elhangzottaknak és az ügy körülményeinek.”

A Tisza Párt alelnöke azt ígérte, részletesen cáfolni fogja az ügyészség állításait, ahogy azt is megígérte, hogy „amint nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt, a vádhatóság le fogja porolni ezt az ügyet és a most ismertetett nyomozásban elkövetett szándékos szabálytalanságokat is ki fogja vizsgálni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk