Magyar Péter: Ez az orbáni hatalomgyár Waterloo-ja

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

A Tisza Párt listavezetője elégedetten nyilatkozott 30 százalék feletti eredményükről, keddtől pedig folyamatos munkát ígért.

Magyar Péter beszédet mondott a Tisza Párt eredményváróján.

„Ma egy korszak lezárult, és a jövő elkezdődött Magyarországon”

– mondta támogatóinak, akik a „mi vagyunk a jövő” skandálással ünnepelték meg a pár hónapja létező párt nagyjából 30 százalékos eredményét az EP-választáson. Magyar az ingyen és bérmentve dolgozó aktivistáinak köszönte meg először az eredményt.

 
Fotó: L. Kovács
 

Magyar hozzátette, hogy beszéde alatt közel vannak a budapesti közgyűlés legtöbb szavazatot kapott pártja címért. „Ez az orbáni hatalomgyárnak a Waterloo-ja, a vég kezdete” - fogalmazott, majd gratulált a legalább tíz önkormányzati és legalább hét EP-képviselőiknek. Külön gratulált Illés Gergelynek, akit Jászapátiban támogattak, és nyerte meg a polgármesteri címet.

 
Fotó: L. Kovács
 

Magyar idézett egy kis Orbánt is: „Hogy egy klasszikust idézzek, van mire büszkének lennünk” - mondta, majd politikai földindulásnak nevezte a vasárnapi választást. Azt ígérte, a Tisza Párt bebizonyítja a következő hetekben „minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, lehet hasznos, lehet igazságos és legfőképpen lehet őszinte.” Azt ígérte, nem kifizetőhelynek tekinti pártja a megnyert pozíciókat. „Az is kiderült a mai választáson, hogy a következő országgyűlési választásokon, hogy egy, azaz egy, de igen potens kihívója van a NER-nek, az a Tisza Párt.”

 
Fotó: L. Kovács
 

A pártvezés szerint a Fidesz soha ennyi pénzt nem ölt bele a politikai ellenfelei lejáratásába, mint most, de soha nem ért el a párt ilyen gyenge eredményt az EP-választásokon Magyarország tagsága óta. A beszéde alatt még el nem dőlt budapesti főpolgármesteri címet nem nevezte a párt problémájának, de hozzátette, Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történhet majd semmi. 

 
Fotó: L. Kovács
 

Beszéde végefelé elmondta, egy napot pihennek, utána azon kezdenek dolgozni, hogy a következő országgyűlési választáson, ami „bármikor is lesz”, készen lesznek egy olyan csapattal, amire a magyar emberek jó szívvel tudnak szavazni. „Azt fogjuk kérni tőletek, hogy szavazzatok arra a programra, társadalmi szerződésre, amit veletek, magyarok millióival (...) fonuk írni. Olyan programot fogunk írni, amiből minden magyar ember számára világos lesz, hazánk hova juthat el 5-10-15 éven belül.” 

 
Fotó: L. Kovács
 

„Ugyan ma egy narancssárga lufi kidurrant, de innen is jelzem, most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk. Alig párszázezer szavazat választ el minket a 14 éve korlátlan uralommal rendelkező kormánypárttól” - fejtette ki elégedettségét a több, mint egymillió szavazatot jelentő eredménnyel, majd kiemelte, hogy mindezt nulla forintból csinálták. „Ezt az eredményt Orbán Viktor megöregedett politikailag korrupt hatalma ellen ingyen értük el a sokmilliárdos propagandára és megfélemlítés ellenére.” 

 
Fotó: L. Kovács
 

Magyar Péter megígérte, hogy minden településen ott lesznek a következő hónapokban. „Nem fogjuk azt eltűrni a továbbiakban, hogy a 140 milliárdos költségvetéssel rendelkező közmédia elhallgat minket” - üzent az állami propaganda felé, hozzátéve, hogy várja a meghívásokat holnapra vagy keddre.

 
Fotó: L. Kovács
 
A Tisza Párt eredményváróján ezután utcabál kezdődött.
 
 

 
Fotó: L. Kovács
 
 
 
 

 
Magyar Péter
Fotó: L. Kovács
 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.