Matkovich Ilona marad Vác polgármestere

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Magas részvételi arány mellett győzött.

Matkovich Ilona (lapunk korábbi munkatársa) nyert a váci polgármester-választáson, így további öt évig ő marad a Pest megyei település vezetője.

Matkovich Ilona 61 százalékos részvétel mellett 44,17 százalékot ért el.

Ezzel legyőzte Imre Zsoltot, a kormánypártok jelöltjét, aki 39,50 százalékot szerzett. Mellette egyébként a város korábbi fideszes polgármestere, Fördős Attila is elindult a választáson, immár függetlenként, ő viszont mindössze a szavazattok 2,72 százalékát tudta megszerezni. Fördős Attila 2010 és 2019 között volt Vác polgármestere, a legutóbbi önkormányzati választáson azonban simán kikapott Matkovich Ilonától. Fördős ugyan kompenzációs listáról bejutott, de végül nem ült be a testületbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk