Magyar Péter: Hozzám ne csatlakozzanak a NER-ből kiugrók

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

A pártépítésen dolgozó jogász nemzeti minimumon és hazaváró programon dolgozik.

Sem a levitézlett ellenzéki politikusokra, sem a NER szereplőire nem kíváncsi, és nem akarja, hogy a NER-ből kiugrók hozzá csatlakozzanak – mondta a Mércének adott interjújában Magyar Péter.

A NER-ból év elején nagy zajt verve kicsekkolt jogász elmondta továbbá, mozgalma gyorsan növekszik, a Talpra Magyarok Közösségéhez már több tízezren jelentkeztek, és az egyesületnek is több ezer tagja van már:

„Vannak közöttük vállalkozók, akik több száz embernek adnak munkát, edzők, lelkészek, helyi ügyvédek, háziorvosok, közéleti szereplők, sportolók. Én azt gondolom, hogy ebből nagyon gyorsan mozgalom lesz.”

Azt beismerte, hogy a nyári EP-választásig hatalmas munka lenen felépíteni egy egész mozgalmat, de ez nem is cél: “Arra fogunk koncentrálni, hogy minél több emberhez eljussunk vidéken, meg a nagyvárosokban, kisvárosokban”. Azt viszont hozzátette, hogy az országgyűlési választásig két évük van szervezkedni, ahhoz épp időben vannak.

Arra kérdésre, hogy hogy venné, ha olyanok is csatlakoznának hozzá, akik korábban magas pozíciót töltöttek be a NER-ben, azt mondta:

„Hozzám ne csatlakozzanak a NER-ből kiugrók, sosem mondtam ilyet. Sőt, éppen azt mondtam, hogy sem a levitézlett ellenzéki politikusokra, sem a NER szereplőire nem vagyok kíváncsi, (...) Nem azért mondtam a mai beszédemben, hogy ugorjanak ki a NER-esek, hogy aztán jöjjenek hozzánk. Hanem mert akkor elkezdenek dőlni a dominók, és ez lesz a vége, Polt Péter ide vagy oda.”

A Mércének azt mondta, a Diákhitel Központ élén rengeteg javaslatot vitt be a kormánynak, és harcolt is azért, hogy ezzel átmenjenek, ami nem mindig sikerült, de ő tiszta lelkiismerettel néz a diákok szemébe. Elmondása szerint nem is akarták elengedni az állami cég éléről, mert sikeresen vezette, ő követelte a 2022-es választások előtt, hogy eljöhessen, „mert olyan dolgokat láttam, amikhez nekem már nem volt gyomrom, és nem akartam csinálni”.

Magyar a lapnak azt mondta, dolgoznak már egy nemzeti minimum programon, és szeretne csinálni egy komplex, sokelemű hazaváró programot is a külföldön élő fiataloknak és családoknak is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk