Munkaügyi perre mehet a politikai vélemény miatt kirúgott Tarr Zoltán

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Belpol

A református lelkész Magyar Péter tüntetésén szólalt fel, hétfőn már bukta is a minisztériumi munkáját,

A 444 információja szerint munkaügyi per indítását fontolgatja Tarr Zoltán református lelkész, aki egyházi ügyekben szólalt fel Magyar Péter múlt szombati tüntetésén, majd ezután hétfőn azonnal kirúgta munkahelye azonnali hatállyal, amit azért tehettek meg, mert még volt hátra idő a 3 hónapos próbaidejéből. Tarr úgy gondolta, a próbaidő miatt nem problémázhat, hiszen ilyenkor indoklás nélkül is kirúgható valami, de Zádori Zsolt, a Magyar Helsinki Bizottság sajtósa elmagyarázta a lapnak, hogy a helyzet kicsit bonyolultabb:

„Általános tévhit, hogy próbaidő alatt a munkaadó indoklás nélküli felmondása egyben azt is jelenti, hogy bármilyen indokból felmondhat a munkavállalónak, és nem kell erről számot adnia még a bíróságnak sem”

– magyarázta a 444-nek. „A felmondási tilalmak és korlátozások ugyan valóban nem vonatkoznak a próbaidő alatti azonnali hatályú felmondásra, de ebben az esetben is meg kell tartani a rendeltetésszerű joggyakorlás és az egyenlő bánásmód követelményét.

Tarr Zoltán állítása szerint több ügyvéd is munkajogász megkereste ezzel a magyarázattal, ezért fontolgatja a pert, mivel szakmai kifogás sohasem érte a munkáját, és erről az elbocsátó beszélgetéskor sem volt szó.

Tarr január óta a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó Neumann János Nonprofit Kft.-nél dolgozott. Uniós források felkutatásával foglalkozott, szakmai anyagokat készített elő és írt a minisztérium számára, beszédvázlatot is, például Nagy Márton miniszternek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk