Kohán Mátyás szerint az ország jelentős része értette, mit akart mondani Orbán Balázs

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Belpol

Bár a Mandiner munkatársa elismerte, hogy „pontatlan” volt a megfogalmazás.

A mandineres Kohán Mátyás péntek este az ATV Aktuális című műsorában igyekezett magyarázatot adni Orbán Balázs nagy felháborodást keltő, 1956-tal kapcsolatos kijelentésére.

Mint ismert, a Kohán Mátyással közösen vezetett Stratégiai Részleg című műsor szerdai adásában a miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta: „Pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett. Mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert '56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Kohán az ATV-ben úgy fogalmazott:

„akárcsak az ország jelentős része, én is értettem, hogy mit akart ezzel Orbán Balázs mondani”.

Kohán szerint Orbán Balázs „pontatlan” megfogalmazásával arra akart rámutatni, hogy minden kormánynak tennie kell azért, hogy ha lehet, elkerülje a háborút. „Aki szemfüles, az hallotta, hogy Orbán Balázs kettő és fél évet mondott. Kettő és fél évet levonva, 2024 szeptemberében, az 2022 márciusára vezet. Ez az isztambuli békefolyamatnak az időpontja, amit szintén nyugati nyomásra Ukrajna szakított meg” – fogalmazott a Mandiner munkatársa, aki szerint itt megakadályozhatták volna a háborút. Szerinte könnyű volt félreértelmezni Orbán Balázs szavait, és „akinek politikai szándéka volt ebben, mint a Fidesz első számú politikai ellenfelének, az megtette”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk