Magyar Péter szerint koalíciós kormányzásra lesz szükség a Fidesz leváltása után

  • narancs.hu
  • 2024. március 14.

Belpol

De még a pártja sem alakult meg a volt igazságügyi miniszter exférjének.

Hosszabb podcastinterjút adott a 444.hu-nak Magyar Péter, akit már a pártalapításról is kérdezték. Varga Judit volt férje, aki a kegyelmi ügy után lépett nyilvánosság elé, elmondta, hogy március 15-én az általa szervezett zászlóbontáson „bejelentjük, amit be kell jelenteni”, de hozzátette: sok minden még nem dőlt el, hogyan néz ki az ő pártja. Még azt sem zárta ki, hogy az EP-választáson és az önkormányzati választáson elindulnak.

„Jelenleg ez egy one man show, ami megint egy kicsit szokatlan, és én pontosan tudom, hogy csapat nélkül, vagy egyébként egy szakértők, meg egyébként kompetens szövetségesek nélkül ezt nem lehet sokáig csinálni. Amit én csinálok – bármilyen hülyén is hangzik –, az meghackelése a rendszernek” – mondta a saját politikai fellépéséről.

Magyar Péter elmondta, hogy sok párt megkereste, és állítása szerint Simicska Lajos is érdeklődött másoknál iránta, és a Fidesz egykori pénztárnokának azt mondták, Magyar lehet „a forradalom zászlaja”, azonban ő nem akar vele beszélni: „az oligarchák rendszerét nem lehet oligarchákkal megdönteni, nem lehet megváltoztatni.”

Szerinte egyszer koalíciós szövetséggel túlsúlyba lehetne kerülni a Parlamentben a Fidesz ellen. „Ki kell alakuljon egy olyan eredmény, hogy két pártnak, vagy két pártszövetségnek valószínűleg kétharmada van. Egyedül senki sem fog tudni kormányozni. Ez már egy óriási változás lesz” – mondta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.