Magyar Péterék indulnának az EP-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. március 15.

Belpol

Több párt is megkereste, amelyekről kiderült, hogy Rogán Antal áll mögöttük. 

Magyar Péter a március 15-i beszéde után interjút adott a Partizánnak, ahol azt mondta, a 2026-os választásra létre akarnak hozni egy középen álló erőt, amely azt eredményezhetné, hogy a három politikai erő egyikének se legyen abszolút többsége, és így koalíciós kormányzásra kényszerülnének. 

A három erő közül az egyiket szerinte a Fidesz és a Mi Hazánk Mozgalom adná, a másikat pedig a „Gyurcsány-féle” oldal, a harmadik pedig ő. Mint állította, készültek a Karmelitában belső felmérések a még meg nem alakult pártját illetően, amelyek 10 százalék felé mérték, a Medián pedig 13 százalékot adna neki. 

Nem kötne koalíciót Gyurcsány Ferenccel, a Fidesszel kapcsolatban pedig jelezte, a programjában benne lesz, hogy egy miniszterelnök két ciklusig maradhat, ezen pedig túl van Orbán Viktor, így vele sem fogna össze. Egyébként nem hiszi, hogy reális lenne, hogy a jövőben ő lesz Magyarország miniszterelnöke. 

Terveznek indulni az önkormányzati választáson, azonban a Karmelitánál szerinte mindent elkövetnek, hogy ne tudjanak elindulni: több párt is megkereste, melyekről kiderült, hogy Rogán Antalék állnak mögöttük. Az ellenzéki pártokkal nem akar összefogni, nem akar a status quo részét képező erőkkel együtt dolgozni. Azt is mondta, hogy nem támogatná az önkormányzati választáson sem Karácsony Gergelyt, sem a fideszes jelölt Szentkirályi Alexandrát, de másokkal már beszélt, akiket nem nevezett meg.   

Jelezte, hogy indulnának az EP-választáson, de nem lenne EP-képviselő, nem menne ki Brüsszelbe. A cél az, hogy a NER-t leváltsák vagy legalább arra kényszerítsék, hogy koalícióban legyen, ami hatalmas munka szerinte. 

Az interjúban egyébként szakpolitikai témákról, konkrétumokról is kérdezték, melyek elől kitért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.