Magyarul kezdő szinten beszélő spanyol MCC-st miniszteri biztosnak neveztek ki

  • narancs.hu
  • 2024. március 15.

Belpol

Felesége is miniszteri biztos, aki anno még Varga Judittól kapta a megbízást.

Rodrigo María Ballester Esquiviast nevezte ki két évre a „magyar felsőoktatás és kutatás nemzetköziesítésért felelelős” miniszteri biztosnak Csák János kulturális miniszter – írja Hivatalos Értesítő nyomán a 24.hu

A lap megjegyzi, Ballester spanyol, öt nyelven folyékonyan beszél, de a magyar nincs köztük. A nyilvánosan elérhető életrajza szerint a magyart csak kezdő szinten sajátította el. Jelenleg a Mathias Corvinus Collegiumnál az Európai Tanulmányok Műhelyét vezeti, korábban dolgozott Navracsics Tibor uniós biztos kabinetjében is.

A spanyol jogász helyettes államtitkároknak megfelelő juttatásokra és havi 1,3 millió forintos díjazásra jogosult miniszteri biztosként, munkáját egy háromfős titkárság segíti. 

A feladatai közé tartozik egyebek mellett a magyar felsőoktatás nemzetköziesítési stratégiájának megújítása, részképzést, szakmai gyakorlatot és rövid tanulmányutat biztosító nemzetközi mobilitási programok kiszélesítése, valamint hatékonyságának fokozása az önköltséges külföldi hallgatók magyar felsőoktatásban való részvételét erősítő megoldások kialakítása. 

Egyébként Rodrigo Ballester magyar felesége, Ballester-Bólya Boglárka is miniszteri biztos, őt még Varga Judit akkori igazságügyi miniszter nevezte ki 2023 januárjától, kétéves időtartalomra. Feladata a 2024-es magyar uniós elnökség előkészítésével összefüggő feladatok ellátása. Elmondása szerint az Európai Parlamentben ismerte meg későbbi férjét, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk