Vitéz II. közelít: 55 milliót költ a Magyar Honvédség egyenruhára. Brit egyenruhára!

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 8.

Belpol

Alighanem partraszállásra készülnek.

Azt írja a Magyar Nemzet, hogy a Honvédelmi Minisztérium április és június hónapban milliárdos nagyságrendű beszerzésekkel vitézkedett, ami tulajdonképpen összecseng a kormány háborúval riogató kommunikációjával. Persze a kormány honlapján közzétett szerződések nem tartalmaznak darabszámot, és így nehéz következtetni az egyes tételek árára, ennek ellenére is látható, hogy vannak egészen érdekes dolgok a megrendelt szolgáltatások és áruk között.

false

 

Fotó: fortepan.hu

Azt látva már szemünk se rebben, hogy 68,7 millió forintért műfüvesítik a Petőfi laktanya két gyakorlópályáját, az viszont tényleg izgalommal vegyes aggodalmat kelt, hogy a tárca 54,7 millió forint értékben rendelt brit katonai gyakorlóruhákat.

Vajon miért?

Ahogy a Magyar Nemzet írja, „a beszerzés azért is furcsa, mert már tavaly megkezdődött az új típusú honvédségi egyenruhák hazai gyártása, a haderőt rendszeresen kiszolgáló HM EI Zrt. pedig több mint 700 millió forint értékben készítette el az egységes és korszerű, NATO-kompatibilis szerelést. Ráadásul a mostani negyedéves listán is szerepelnek hazai egyenruhatervek – a Vitéz II. és Vitéz III. fantázianevű uniformisok megtervezésére például 15-15 millió forintot költ a tárca”.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?