Háztartási nagygépcsere a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 7.

Belpol

Unatkozik? Vásároljon mosógépet!

Ma reggel indult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Otthon Melege Programjának az a részprogramja, amelynek során 25 ezer és 45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni különböző háztartási nagygépek cseréjére – tájékoztat honlapján az NFM. A „gazdálkodjunk okosan”-emlékezetű program lényege, hogy az ún. „nagygépeket” – hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek – energiatakarékosabbra cserélhessék a nyertes pályázók.

Retro (régi) magyar reklám-HAJDU MOSÓGÉP

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A pályázati lehetőség időkerete erősen korlátozott és régiónként változik:

– az észak-alföldi régióban ma reggeltől délután ötig várták a pályázatokat;

– a dél-alföldi régióban augusztus 9., szerda 8.00-kor nyílik meg az online pályázati felület.

Az NMF sajtóközleménye szerint az előbbi régióban már 5000-nél több pályázat érkezett az ügyfélkapun keresztül.

A további régiók pályáztatása augusztusban lezajlik, az ütemezés az itt látható táblázat szerint történik. Pályázni nagykorú magyar állampolgároknak lehet. Szemfülesek előnyben.

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Nagyabonyi Emese újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.