Május elsejéről az alapjövedelem jut a Párbeszéd eszébe

  • narancs.hu
  • 2022. május 1.

Belpol

A párt emlékeztet, a munka világára most is a kizsákmányolás, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség jellemző.

Az alapjövedelem bevezetését szorgalmazza május elseje alkalmából a Párbeszéd. A párt közösségi oldalán szereplő poszt szerint május elsejét a munka ünnepének szokás nevezni, de nem szabadna elfelejteni, hogy ez a dolgozó emberek ünnepe.

„Nem a futószalag melletti robotokat ünnepeljük, hanem az embereket! És nem maga a munka, hanem az emberi produktív erő, a rátermettség, a találékonyság, illetve az emberi méltóság előtt tisztelgünk” – miközben a Párbeszéd szerint a munka világában ma is dominál a kizsákmányolás, az elnyomás, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség, és ez erre az országra, az Orbán-kormány működésére is jellemző. 

Az alapjövedelem bevezetése modernkori megoldás ezekre a problémákra – érvel a párt. Tévedés azt hinni, hogy kiváltaná a munkát, viszont olyan járandóság, amely mindenkinek jár, emberi jogon, és így garanciát adna arra, hogy senkinek se kelljen nélkülöznie, és „ez egy olyan országban, ahol milliók élnek a létminimum alatt, óriási előrelépés lenne”.

A Párbeszéd posztja emlékeztet, egyetlen magyar pártként kidolgozott alapjövedelem-koncepcióval rendelkezik.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.