Állítólag már megszületett a döntés: jövőre hozzácsapnak még két hetet a tanévhez

  • narancs.hu
  • 2018. június 12.

Belpol

Cáfol a minisztérium.

A Népszava jelentette meg a hírt, miszerint egy „kormányközeli forrásuktól” úgy tudják, már jövőre meghosszabbodhat a tanév két héttel.

A plusz időszakban nem magolni kellene persze, hanem két hét tábor vagy táborszerű foglalkozás lenne előírva. A Népszava szerint az ötletről már kormánydöntés is született, csak a bejelentéssel várnának a mostani tanévzárásig. A lap forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a döntést szakmai egyeztetés nem előzte meg. Persze ez nem tanítás, hanem tábor, szóval az már csak „technikai dolog”, hogy az egész ötletre a táboroztatás támogatásaként vagy a tanév meghosszabbításaként kell nyilván tekintenünk.

Mindenesetre az iskolák még mindig nem kapták meg az ilyenkorra már általában hivatalos és nyilvános következő évi tanrendet, így akár tényleg előfordulhat, hogy jövőre a a diákok és a tanárok kénytelenek lesznek két héttel tovább nézni egymást.

Frissítve:

Az Emmi hivatalos sajtóközleményében jelezte, hogy a tanév rendje változatlan marad.

„A Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak.

A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére. Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező” – írják.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.