Marine Le Pen levélben erősítette meg Orbánnal kötött szövetségét

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 9.

Belpol

Meg van győződve arról, hogy szövetkezniük kell a harcban a patrióta erőknek. 

Levélben küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje. A levélben Le Pen biztosította Orbánt a politikai támogatásáról, és kiállt egy olyan Európa mellett, amely "nem a tagállamok ellenében épül, hanem szabad együttműködésen keresztül megerősíti azokat" – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Marine Le Pen azt írta Orbán Viktornak: budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. A magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sosem mondott le szabadságáról és függetlenségéről – fogalmazott.

A francia elnökjelölt megköszönte a "tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről", és megerősítette: teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben.

"Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban;

helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében" – fogalmazott Le Pen, ezzel egy esetleges új európai szélsőjobb pártszövetségre célozva

Hozzátette: a legújabb fejlemények, és különösen a két politikai formáció által aláírt egyesítő charta helyes irányba tett lépés; megszilárdítja közös elképzelésüket egy olyan Európáról, amely nem a tagállamok ellen épül, hanem szabadon választott és konszenzuson alapuló együttműködési politikákon keresztül megerősíti őket. "E megközelítés sikeréért dolgozom, illetve azért, hogy 2022 áprilisában meggyőzzem honfitársaimat, hogy az elnökválasztás során a szuverenitást és a függetlenséget válasszák" – zárta levelét a francia politikus.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk