Máris megvannak a nyitásról szóló nemzeti konzultáció eredményei

  • narancs.hu
  • 2021. március 20.

Belpol

A válaszadók 88 százaléka a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre oldaná fel.

528 ezer ember töltötte ki a nyitásról szóló nemzeti konzultációt – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon.

Az eredmények azt mutatják, hogy a válaszadók 88 százaléka a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre oldaná fel. Vagyis mindössze 12 százalék vélekedett úgy, hogy egy lépésben a járvány végén oldják fel a korlátozásokat.

A konzultációt kitöltők 74 százaléka szerint ha a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között az este 8 óra utáni kijárási korlátozáson kell enyhíteni.

A válaszadók 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak felmentést egyes korlátozások alól. A résztvevők 58 százaléka szerint kell megengedni a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, hogy rendezvényekre vagy sporteseményekre menjenek. 

A válaszadók 79 százaléka szerint viszont a járvány végéig Magyarországra csak olyanoknak szabadna belépnie, akiket vagy már beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. 

Dömötör közölte, hogy a nyitási tervet a kormány a konzultáció eredményei és az oltások száma alapján fogja elkészíteni. A nemzeti konzultációról ennél részletesebb eredményeket később, a kormány oldalán lehet megtekinteni. 

(Facebook/Dömötör Csaba)

Figyelmébe ajánljuk