Márki-Zay: Orbán a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin kitartottja

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Belpol

Elítéljük az oroszok által indított háborút, kiállunk Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett! - írta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

1956-ban megtanultuk, milyen az, amikor egy független államot megszállnak az oroszok. Most a szemünk előtt történik ugyanez: Vlagyimir Putyin Oroszországa megtámadta Ukrajnát - írta csütörtök reggeli Facebook-bejegyzésében Márki-Zay Péter az oroszok Ukrajna elleni támadására reagálva.

Úgy folytatta: "Tegnap Putyin kitartottja, Orbán Viktor még bennünket támadott azzal, ami a NATO álláspontja, ma pedig már kényszeresen ő is ugyanezt szajkózza a propagandáján keresztül. A megszokott szélkakas-tempó. Egy dolgot leszámítva: Orbán nem hajlandó elítélni az oroszok által indított háborút, nem hajlandó elítélni Putyin lépéseit. Még akkor sem, amikor kárpátaljai magyarok élete kerül veszélybe.

A magyar miniszterelnök nem más, mint a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja."

Márki-Zay Péter azzal zárta Facebook-bejegyzését: "Elítéljük az oroszok által indított háborút, kiállunk Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett!"

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltjéhez hasonlóan más ellenzéki politikusok is elítélték Oroszország akcióját, illetve bírálták Orbán Viktort,  illetve a kormányfő felelősségét firtatták.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk