Márki-Zay Péter a köztévében: "Ez egy vastag hazugság"

  • narancs.hu
  • 2022. április 15.

Belpol

Az ellenzéki politikus kapott 50 percet a köztévében.

 

Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltjét közel egyórás interjúra hívták a köztévé 48 óra című músorába, ahol a politikus Lánczi Tamás vendége volt. 

Nem meglepő módon Lánczi végig a kormánypropaganda kottájából játszott és természetesen minden olyan támadás, csúsztatás, hazug állítás előjött a beszélgetésben, amellyel a Fidesz torpedózta az ellenzék kampányát. A beszélgetés elején Lánczi azt bizonygatta, hogy a köztévé számos alkalommal kereste az ellenzéki politikusokat, hogy behívja őket beszélgetni, de sajnos soha nem lett a dologból semmi, pedig ők nagyon próbálkoztak. 

A beszélgetés nagy részében egyébként a felek folyamatosan egymás szavába vágtak, Márki-Zay Péter igyekezett elmondani a különböző témákban az igazságot és azt, hogy a Fidesz kiforgatta a szavait és egyszerűen hazugságokat tolt róla végig a kampányban. Sok esetben - ha a felek egyáltalán végig tudták mondani, amit akartak - az lett egy-egy felvetésnek a vége, hogy nem értenek egyet. 

Lánczi egy ponton idézett Márki-Zaytól a minimálbérrel kapcsolatban: a politikus évekkel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy nem felvétlenül tartja szükségesnek a minimálbért. Ezt a mondatát a Fidesz úgy forgatta ki, hogy Márki-Zay Péter megszűntetné a minimálbért. Miután Márki-Zay elmondta a mondat kontextusát, hozzátette, hogy az ellenzéki programban az szerepelt, hogy a minimálbért adómentessé tegyék. 

MZP: "Ez a mondat azt jelenti, hogy megszűntetném a minimálnért"?

LT: "Benne van a lehetősége" 

MZP: ""Hohó, a lehetőség abban is benne van, hogy te itt most kimész, és lelősz mindenkit a folyosón. Ne vicceljünk már, ez egy vastag hazugság."

Lánczi nem szállt le a progpaganda vonatról "Mi ebben a hazugság?" -kérdezte, de látszólag ezen a ponton már eléggé feszült volt.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk