Márki-Zay Péter a Momentum tüntetésén: Nem jobb- és baloldal van Magyarországon, hanem tisztesség és tisztességtelenség

  • Reizinger Zsófia
  • 2018. május 1.

Belpol

Mindenkit cselekvésre buzdít Fekete-Győr Andrásék pártja.

Nagyjából 1500-an voltak a Momentum mai tüntetésén, ahol a párt mozgósítani szerette volna az embereket a választási sokk után. Az igen családias hangulatú demonstráción felszólalt Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, aki aktivizálásra, politizálásra és tüntetésre buzdított. „A Momentum tovább dolgozik, nem fél, nem hátrál meg

A józan ész erősebb, mint a hazugság és a gyűlölet”

– mondta beszédében.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Beszédet mondott Gyetvai Viktor diáktüntető is, aki az ellenzéki pártok felelősségéről beszélt. Szerinte hiteles emberek fellépésére van szükség. Gyetvai azt mondta, együttműködést szeretnének látni az ellenzéki oldalon, és azokkal az emberekkel is beszélni kell, akik félnek a Fidesztől. Cselekvésre buzdított mindenkit, és azt mondta,

ha lesz alternatíva, Orbán bukni fog.

false

 

Fotó: Németh Dániel


Soproni Tamás, a párt alelnöke a szabad média és az igazi újságírók támogatásáról beszélt. „A propaganda háborús termék, a Fidesz háborúban áll velünk. Bizalomra és békére van szükség. A társadalmon múlik, hogy mikor lesz vége a rémálomnak” – jelentette ki.

false

 

Fotó: Németh Dániel

A tüntetés meglepetésfelszólalója Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester volt, akit hatalmas üdvrivalgás fogadott a demonstráción. Márki-Zay azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy itt beszélhet.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„A Momentum egy olyan párt, ami nyitott az együttműködésre, olyan fiatalokból áll, akik itt képzelik el a jövőjüket, akik tenni akarnak. Az egész országnak szüksége van arra, hogy megismerje a Momentumot” – jelentette ki a városvezető,

aki szerint nem jobb- és baloldal van Magyarországon, hanem tisztesség és tisztességtelenség.

false

 

Fotó: Németh Dániel


A demonstráció végén a Momentum elnöke, Fekete-Győr András beszélt, aki azt mondta, hogy az április 8-i eredmények sokkolóak voltak, olyan sokk volt az eredmény, „mint szüleiknek a szovjetek elleni 0–6”.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Szerinte az ellenzéknek dolgoznia kell, készülni az EU-s és az önkormányzati választásokra, „hogy ne érezzük azt, amit április 8-án”.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Két Magyarország van, és a másikat nem ismertük meg, nem értettük meg, nem voltunk jelen. Az egyikről az ellenzéknek lövése sincs. Ha ugyanazt teszi az ellenzék, mint a parlamenti választásoknál, akkor az április 8-i térképhez fog hasonlítani a jövő évi eredmény. Meg kell mutatni, hogy van jobb választás” – mondta Fekete-Győr András.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Figyelmébe ajánljuk