Márki-Zay Péter a Závecz felmérése szerint is népszerűbb, mint Karácsony

  • narancs.hu
  • 2021. október 6.

Belpol

Dobrev áll az első helyen.

A Mediánhoz hasonlóan a ZRI Závecz Research október 4-én és 5-én végzett közvélemény-kutatásából is az derült ki, hogy Márki-Zay Péternek több esélye van Dobrev Klárával szemben. A Závecz Mindenki Magyarországa Mozgalom megbízásából készített mérése jelentős részben azokat kérdezte, akik a közös ellenzéki listára, esetleg a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra (MKKP) szavaznának, írja a Magyar Hang.

A kutatás eredményei szerint

  • 55 százalék mondta, hogy Dobrev Klárára szavazna, közülük 37 biztosan, 18 pedig valószínűleg,
  • Márki-Zayt a megkérdezettek 49 százaléka tartotta elképzelhetőnek: 27 biztosan, 22 pedig valószínűleg,
  • ezzel szemben Karácsony Gergelyt 44 százaléknyian említették, ráadásul biztosra csak 14-en, tartalékai pedig a valószínűleg rá szavazók közt vannak, 30 százaléknyian.

A legelutasítottabb a főpolgármester, 36 százalék biztosan nem szavazna rá, míg Dobrev esetében ez az arány 33, Márki-Zaynál pedig 32 százalékos.

A kutatásban arra is rákérdeztek, hogy kire szavaznának a második fordulóban, ha Dobrev és Karácsony maradna versenyben. Erre a kérdésre 53 százalék Dobrevet, 39 százalék pedig Karácsonyt mondta. Ha pedig Dobrev és Márki-Zay maradna, akkor is Dobrev állna jobban: 50 százalék őt mondta, 43 Márki-Zayt, míg 7 százalék nem tudja vagy nem válaszolt.

Azt a kérdést is feltették, hogy a szavazók szerint melyik polgármester vezeti jobban a városát: Karácsony Gergely Budapestet vagy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyet. 25 százalék szerint Karácsony a jobb polgármester, a válaszadó 35 százaléka szerint inkább Márki-Zay, míg a megkérdezettek 41 százaléka nem tudja vagy nem válaszolt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.