Márki-Zay Péter elfogadta Lázár János meghívását

  • narancs.hu
  • 2022. április 21.

Belpol

Bár furcsállja, hogy Lázár nem hívta fel telefonon, a találkozót jó ötletnek tartja.

Márki-Zay Péter az ATV-nek azt mondta, hogy furcsának tartja, hogy a Lázár János által hangsúlyozottan nem nyilvános találkozóra csak nyilvánosan hívta meg őt Lázár, személyesen nem kereste fel a fideszes politikus. A találkozót azonban jó ötletnek tartja, ezért áll elébe.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert.

A fideszes politikus szerdán a közösségi oldalán tette közzé a meghívást. Mint Lázár írja: „Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie.” Éppen ezért keresi meg – a poszt értelmében ezzel a nyilvános felkéréssel – az általa behúzott választókerület legnagyobb településének polgármesterét. „Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége” – fogalmaz a képviselő. „Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – áll a meglehetősen nyilvános közleményben.

Márki-Zay erre az ATV-nek úgy reagált:

„Nagyon érdekes módon ez csak nyilvánosan jutott el hozzám, pedig a telefonszámom megvan Lázár Jánosnak. Én telefonon kerestem és gratuláltam neki, miután joggal kérték rajtam számom, hogy miért nem tettem ezt még meg. Úgyhogy ő is el tud engem érni telefonon, nagyon szívesen fogok vele egyeztetni időpontot, ahogy az elmúlt négy évben is mindig készen álltam erre”.

Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, ő az elmúlt időszakban is nyitott volt a találkozóra, az önkormányzati választások után is megígérte a választóknak, hogy felkeresi Lázárt, ezt pedig meg is tette, a találkozó azonban végül nem jött össze. „Én remélem, hogy most ez össze fog jönni” – tette hozzá. Lázár és Márki-Zay legutolsó találkozójára egyébként mintegy négy évvel ezelőtt került sor.

Csongrád–Csanád megyei 4. választókerületben Lázár János győzött, a szavazatok 51,77 százalékát szerezve meg Márki-Zay Péter 40,20 százalékával szemben. Az ellenzéki politikus a kudarc után úgy döntött, lemond parlamenti mandátumáról, és Hódmezővásárhely vezetésére fog koncentrálni a jövőben. Márki-Zay a polgármesteri tisztség megtartása mellett azzal érvelt, hogy bár a választókerületet elveszítette, magában a városban több szavazatot szerzett ellenfelénél - igaz, ezzel Lázár János meglehetősen kesvéssé értett egyet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk