Márki-Zay Péter miatt hívná össze a nemzetbiztonsági bizottságot a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 24.

Belpol

Közleményükben szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdésekről írnak.

„Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság!” Ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz-frakció szombat délelőtt – írja a hvg.hu. A közlemény szerint olyan ügyről van szó, amely „szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.”

A „példátlan eset”, amely miatt a frakció a nemzetbiztonsági bizottság összehívását sürgeti nem más, mint hogy Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom több száz milliós támogatást kapott az Egyesült Államokból. A közlemény szerint ez „amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba.” 

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, „és tegye lehetővé az ügy feltárását”

A Márki-Zay által egy interjúban említett támogatást egyébként az Action for Democracy küldte idén júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk