Matolcsy megerősítette, Mészárosék megvették a Rose d’Or-t

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Belpol

Mármint az MBH Csoport irányítása alatt álló leányvállalat, az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

A momentumos Tompos Márton a Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát szállító luxusjacht megszerzésének körülményeiről, ellenőrzéséről kérdezte Matolcsy Györgyöt. Az ellenzéki képviselő többek között arra volt kíváncsi, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lefolytatta-e már a tetemes veszteséget termelő Euroleasing Zrt. ellenőrzését abban az időszakban, amikor a céghez került a Rose d’Or.

Matolcsy válaszában azt írta le, amit eddig is lehetett tudni, hogy az MNB tavaly augusztustól csoportszintű átfogó vizsgálatot folytatott le Mészáros Lőrinc szuperbankjánál, az MBH Csoportnál, illetve az irányítása alatt álló leányvállalatainál, így az Euroleasingnél is, és egy sor hiányosságot találtak, ami miatt 6 millió forintra büntették a cégcsoportot.

Majd Matolcsy válaszából az is kiderült, hogy

a jacht vásárlásáról az MNB az Euroleasing 2023. június 30-i adatszolgáltatásából értesült, ami viszont már nem képezte az átfogó vizsgálat részét 

írja a 24.hu.

Matolcsy közlése szerint, folyamatosan figyelemmel kísérik a pénzügyi szervezetek működését, megteszik a szükséges intézkedéseket a jogsértések megszüntetése, szankcionálása érdekében, de a vizsgálataik közben megismert információkról és az azok keretében elemzett egyedi ügyletekkel kapcsolatban az MNB a titokvédelmi szabályok alapján nem adhat tájékoztatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A mesék előtt

  • - turcsányi -

Ha érte valaha is kultúrsokk Magyarországot, az 1975 februárjában esett, amikor a Filmmúzeum (ma Belvárosi Színház) – a megvásárlásához képest egy kerek esztendei erőgyűjtés után – bemutatta Pier Paolo Pasolini Dekameron című filmjét.

Tarkóig elmerülni

Reagan a gonosz birodalmának nevezi a Szovjetuniót; megindul az űrfegyverkezési program; az Egyesült Államok lerohanja Grenadát; megjelenik a Microsoft Word; a MASH fináléja máig megdönthetetlen nézettségi rekordot hoz a tévében; kijön a Thriller legendás videóklipje Michael Jacksontól; az Oscart pedig a Gandhi nyeri.

Mivel, uram, s ki nélkül?

Nagy vitát kavart, hogy miért nincs opera-előadás immár két éve a szegedi Dóm téren. A vezetés gazdasági szempontokkal érvelt: nincs rá támogatás, illetve a műfaj már nem tölti meg két-három estére a 4 ezres nézőteret. Talán erre is lett egyfajta válasz, hogy ismét az István… került színpadra, Novák Péter rendezésében, aki inkább egyfajta misztériumkoncertként tálalja a történetet, a nyitányt az 1983-as ősbemutató fényképeivel illusztrálva.

A láthatatlanok

„Van nevem, de nehezen kimondható. Ezért a magyar nevem Ildi.” „Amikor eljöttem, a feleségem terhes volt. Hat éve vagyok itt. Még soha nem találkoztam a gyerekemmel, csak okostelefonon keresztül.” „Lehet, hogy soha nem megyek haza.

Boldogtalanság, gyere haza

Ahogy egy kritikusa is megjegyezte, „van, akinek ez idegesítő”. Igen, lehet zavaró az író „kalandozó” beszédmódja, ahogy belekezd egy mondatba, majd abban egy újabbat generál, csak mert más téma jutott eszébe; vagy ahogy letér a megkezdett csapásról, hogy aztán oldalakkal később térjen vissza hozzá.

Russzkij karablj, igyi na huj!

A társadalom totális kontrolljára törekvő NER (azaz Orbán Viktor) az ún. Szuverenitásvédelmi Hatóság (SZH) létrehozásával a kormánytól független sajtót és civil szerveződéseket akarja szoros megfigyelés alá helyezni.

Élesített fegyver

Bohózatnak indult Elon Musk beszállása a Twitterbe, de az angliai zavargások jól mutatják, hogy a keze alatt a platform a profi valóságtorzítás mintapéldánya lett.