Matolcsyék több mint félmilliárdot költöttek külföldi irodákra, most bezárják az összeset

  • narancs.hu
  • 2019. május 4.

Belpol

Mert elérték a velük szemben támasztott célokat.

Mintegy 400 millió forintot fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank külföldi irodáinak bérleti díjára, közel 189 milliót pedig 15 külföldön dolgozó munkatárs bérére - idézi az mfor.hu Matolcsy György válaszát egy írásbeli kérdésre.

A jegybank 2015-ben Hamburgban és Párizsban, 2016-ban Rómában, 2017-ben New Yorkban nyitott irodát.

Áprilisban azonban bejelentették, hogy június 1-ig mind a négyet bezárják, állítólag azért, mert "az irodák a velük szemben támasztott célokat elérték, az MNB munkatársai aktív szereplőivé váltak az adott térségek rendezvényeinek és haszonélvezői az onnan származó új ismereteknek."

"Az így létrehozott kapcsolati háló kellően megerősödött ahhoz, hogy az irodák munkatársai ugyanezt a munkát az MNB budapesti központjából folytassák."

Az mfor szerint a külföldi kaland összköltsége még emelkedhet, mivel az irodák bezárása folyamatban van, és az alkalmazottak elhelyezése is pénzbe kerül.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.