Megállapodtak az ellenzéki pártok, megtartják a mai fővárosi közgyűlést

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Belpol

Bősz Anett főpolgármester-helyettes lesz, a Momentum megtarthatja az újbudai pozícióit.

Bár a legutóbbi fővárosi közgyűlés a DK és a Momentum konfliktusa miatt elmaradt, időközben megegyeztek az ellenzéki pártok, így ma megtartják.

A 444.hu információi szerint a megszületett megállapodás a két párt között az időközi választásokról. Mint ismert, a Momentum két újbudai politikusa, Bedő Dávid és Orosz Anna országgyűlési képviselő lett, utóbbi alpolgármester is volt. A kerületi képviselői helyükre időközi választást írtak ki, a Momentum szerint egyértelmű, hogy saját jelöltjeiknek kell megkapni a lehetőséget az indulásra. Lados Tamás, a párt kerületi elnöke és Devecseri Mátyás, a Momentum helyi alelnöke már el is kezdett kampányolni. A kerület polgármesterét adó DK viszont másként gondolta mindezt, úgy tűnt, a momentumosokra indítják saját jelöltjeiket.

Erre a Momeuntum belengette, hogy akkor nem szavazzák meg Bősz Anett főpolgármester-helyettesi kinevezését. Mint ismert, Bősz a parlamentbe bekerült Gy. Németh Erzsébet pozicíójába kerül, szociális és kulturális területért felelős főpolgármester-helyettes lesz.

A lap úgy tudja, a megállapodás szerint a Momentum megszavazza Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek, Gy. Németh fővárosi képviselői helyét a DK-s Élő Norbert veszi át, míg Újbudán a momentumos jelöltek indulhatnak, és megtarthatják Orosz Anna alpolgármesteri helyét is.

(444.hu)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk