Megbüntették Rogán Cecília építkezését

  • narancs.hu
  • 2022. április 25.

Belpol

Rogán Tihanyban vett egy ingatlant, amit lerombolt, hogy a helyére egy új villát építsen. 

A kormányhivatal – a választások után – elismerte, hogy Rogán Antal volt felesége, Rogán Cecília engedély nélkül építkezik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén – írja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon. 

Hadházy korábban a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a miniszter második felesége Tihanyban megvett egy ingatlant, „amit »felújítás« címén földig rombolt”, hogy egy új villát építsen, engedély nélkül. 

„Tudta, hogy illegálisan építkezik, ezt egy három méteres paravánnal próbálta leplezni. Ennél csak az állampárt által uralt Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának viselkedése volt bizarabb” – írja Hadházy. A kérdésére arra hivatkozva késleltették a válaszadást, hogy járványvédelemmel voltak elfoglalva. 

„A válasz azért kellően ködös, egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol). Azért a hivatal megküldte a bejelentés szövegét is, amiből jól látszik, hogy miről van szó” – írja a képviselő. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk