Megérkezett a kormány reakciója a tanártüntetésre: Soros-hálózat

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. november 22.

Belpol

Nem gondolták túl a dolgot.

Együttes közleményben reagált az Emmi és az ITM arra a hírre, hogy a Pedagógusok Szakszervezete november 30-ra demonstrációt hirdetett. A közlemény pont olyan lett, amilyennek bárki elképzelné.

November végén utcára vonulnak a pedagógusok

Arra a következtetésre jutottak, hogy a kormány részéről nincs politikai akarat az oktatás problémáinak megoldására. "A gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával - jelentette be a PSZ elnöke pénteken.

"A pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja" -írják a minisztériumok.

"A pedagógusok voltak az elsők, akiknek átfogó  béremelési program indult, átlagosan 50%-kal emelkedett a pedagógusok bére és jövő januártól a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére további átlagosan 30%-kal emelkedik, ez a pedagógusoknak egyértelműen jó, azt megértjük, hogy a szakszervezeteknek nem jó, a  szakszervezeteknek azzal van bajuk, hogy az érintettek a munka törvénykönyve hatálya alá, rugalmasabb foglalkoztatási körülmények közé kerülnek majd" - teszik hozzá.

Figyelmébe ajánljuk