Megérkezett az új holland nagykövet, de nem biztos, hogy fogadjuk

  • - urfi -
  • 2017. szeptember 1.

Belpol

Szijjártó korábban azt mondta, hogy be sem teheti a lábát a Külügyminisztériumba.

Hollandia magyarországi nagykövetsége a Facebookon jelentette be, hogy megkezdte első munkanapját René van Hell kijelölt nagykövet. Mint azt mindenki tudja, múlt héten Szijjártó Péter külügyminiszter hazarendelte a hollandiai magyar nagykövetet, miután Gajus Scheltema távozó holland nagykövet egy interjúban bírálta a kormány ellenséggyártó retorikáját és a rendszerszintű korrupciót.

Ekkor Szijjártó azt is kijelentette, hogy a Magyarországra érkező új holland nagykövetet semmilyen minisztériumban és semmilyen állami intézményben nem fogják fogadni mindaddig, amíg a holland kormány nem ad hivatalos magyarázatot a kijelentésekre.

René van Hell a LinkedInre feltöltött adatai szerint régóta dolgozik különböző tisztségekben különböző minisztériumokban, illetve megfordult a washingtoni és az uniós holland képviseleten is. Elsősorban gazdasági területen tapasztalt, előző munkája a külügyminisztérium vállalkozási osztályának vezetése volt, igazgatói rangban. Már múlt decemberben eldőlt, hogy augusztustól ő képviseli Hollandiát Magyarországon. (Ha hagyják.)

Figyelmébe ajánljuk