Biztonsági őrök letépték az Orbán Viktor ellen tiltakozók molinóit

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 1.

Belpol

„Viktor, nem látunk itt szívesen” – írták ki az egyik pécsi utca felé. 15 percig tűrték a tiszteletlenséget.

A pécsi egyetem 650 éves évfordulója alkalmából Orbán Viktor migránsozott egy jóízűt a baranyai megyeszékhelyen. Óriási volt a készültség, rengetegen dolgoztak rajta, hogy a miniszterelnök csak a kiválasztott híveivel találkozzon, tiltakozókkal semmiképpen.

Arról már korábban is beszámoltunk a Szabad Pécs portál nyomán, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed gyaloghídján „Szabad ország, szabad egyetem”, és  „Viktor, nem látunk itt szívesen”  feliratú molinók várták a miniszterelnököt.

false

A demonstráló hallgatók és aktivisták így akartak tiltakozni „a forrásmegvonások, a politikai megbízott kancellárok kinevezése, a párt ideológiájának nem tetsző szakok és egyetemek elleni politikai támadások és az egyetemek központi vezérlése ellen”. Azóta a tiltakozó diákok elküldték szerkesztőségünknek az akcióról készült fotókat, valamint arról is beszámoltak, hogy ismét biztonsági őrök léptek fel a kormány politikája ellen tiltakozók ellen.

Azt írják: „Az akció után megjelentek a Zsolnay negyed biztonsági őrei, akik ahelyett, hogy a rendőrséget hívták volna, leszaggatták a molinókat. Az aktivisták álláspontja szerint ez nem volt szabályszerű eljárás, mivel ezzel megzavarták a gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz való jogukat, velük szemben csak a rendőrség léphetett volna fel, amit jeleztek is a biztonsági őröknek.” A Szabad Pécs szerint mindössze 15 percig tűrték ezt a fene nagy demokráciázgatást.

Íme, a biztonsági intézkedés foganatosítása két képben:

false

false

Figyelmébe ajánljuk