„Megérkeztek a páviánok” – eljárást indított a Médiatanács a Bayer show egyik adása után

  • narancs.hu
  • 2024. június 27.

Belpol

A bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült gyűlöletkeltés miatt.

Bejelentés alapján megvizsgálta, majd közigazgatási hatósági eljárást indított a Bayer show március 31-i adása miatt a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – derül ki a hatóság közleményéből. A hatósági ellenőrzés alapján

„a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése”.

A Telex felidézte, Bayer Zsolt a március 31-i adásban két videófelvételt játszott le a közönségének, amelyeken állítása szerint nyugat-európai bevándorlók követnek el bűncselekményeket nyugat-euróapiak ellen. A bejátszott videókból nem derült ki, hogy azok valóban Európában készültek és bevándorlók szerepelnek rajtuk, illetve a felvételek időpontja és körülményei sem.

Bayer azzal konferálta fel a videókat, hogy azok „mindennapos kis pillanatfelvételek a festői Nyugat-Európából”. Az első felvételen egy férfi üt meg egy szőke hajú nőt az utcán, Bayer a férfira úgy hivatkozott, hogy „kiirtandó féreg”, majd azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy „ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”.

„Nézzük meg, hogy ugyanezek falkában mit tudnak csinálni” – konferálta fel a Bayer a következő videót, amin fekete férfiak egy csoportja a medencébe dob egy idős nőt. Erről a nagyjából 10 másodperces felvételről sem derült ki, hogy hol, mikor és milyen körülmények között készült. „Megérkeztek a páviánok” – mondta a fekete férfiakra utalva Bayer.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk