Meghalt Kordás László DK-s képviselő

  • narancs.hu
  • 2023. január 31.

Belpol

A volt szakszervezeti vezető 53 éves volt. 

Életének 54. évében váratlanul elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője – közölte a párt. 

A DK közleménye szerint Kordás László karosszéria-lakatosnak tanult, majd frissen végzett dolgozóként is már a Vasas Szakszervezet tagja volt. Munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, később közgazdász diplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett. 

2002-2004 között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

"Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a 'melósok' világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje. Laci a barátunk volt, és döbbenten állunk a történtek előtt. Tegnap reggel még részt vett az Árnyékkormány ülésén" – írja a DK. 

Gyászolja családja, gyermekei, a szakszervezetek tagjai, a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány. A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót, temetéséről intézkedünk. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Klippremier családdrámával

  • narancs.hu

A Sorbonne Sexual utoljára 2021-ben jelentkezett új anyaggal: a Húszas évek című lemezzel. Most itt a régi/új dal és a videoklip is.