Megint elvesznek valamit Kásler minisztériumától

  • narancs.hu
  • 2019. október 21.

Belpol

Oda az egészségügyi szakképzés területe is. Dúl a Kásler-Palkovics háború?

Még az is lehet, hogy átveheti az egészségügyi szakképesítés területét az Emmitől Palkovics László és az ITM – írja a Népszava. A lap birtokába került egy szakképzésre vonatkozó új ITM-tervezet, ez alapján úgy néz ki, tovább folytatódna a jogkörök átáramlása az Emmitől az ITM-hez.

A lap emlékeztet, hogy a felsőoktatást és a társadalmi felzárkóztatást már elvették Kásler minisztériumától, pl. a külügy kapta meg a külföldi egyetemi hallgatók itteni tanulását támogató Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, és több oktatási-tudományos alapítvány jogkörétől is megfosztották az Emmit. Azokra a tervekre is fény derült már, melyek szerint az ITM vinné a kutatás-fejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét.

Úgy tudni, az ITM terve eléggé kiakasztotta az Emmit. A tervek egyébként az Agrárminisztériumot is rosszul érintenék. Az Emmi a lap szerint nem fogja támogatni az átalakítást, ha abban a minisztériumnak nem lesz beleszólása. Igaz, újabban a kormányban egyre inkább Palkovics Lászlóra osztják az erős ember szerepét, így kérdéses, Orbán Viktor vajon hallgat-e majd az Emmi ellenkezésére.

Figyelmébe ajánljuk