Megint Mészáros Lőrinc örülhet: tovább drágul a Matolcsy-egyetem építkezése

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Belpol

Másfél milliárdot ugrott.

A kecskeméti Campus beruházást elnyert ZÁÉV Építőipari Zrt. a két éve leszerződött 11 milliárd 999 millió forint helyett 13 milliárd 449 millió forintért építi meg a létesítményt. A mostani már az ötödik módosítás a sorban – írja cikkében a napi.hu.

Mint az köztudott: a ZÁÉV ma már Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

Magáról az egyetemről tavaly nagyobb írást közöltünk:

Hírösök és gazdagok - Közpénzszivattyú és sötét ügyek az épülő Matolcsy-egyetem körül

Kecskeméti történetünk a NER rokoni közpénzszivattyújának legszebb hazai példája. Kis lopás, nagy lenyúlás szépen egymásra épülve. Kecskemét külvárosában, az 52-es út mellett több mint egy éve építik az előbb Pallasz Athénére, majd a nagy matematikusra, Neumann Jánosra keresztelt egyetem új campusát. Azaz egyelőre csak annak főépületét, amelybe ottjártunkkor épp az ablakokat illesztették be a munkások.

 

A napi.hu azt írja: „a nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A ZÁÉV 2017 februárban 2019 augusztus végére vállalta a befejezést, amely az oktatási épület kivitelezését, az adminisztrációs épület alapozását a födém lezárását, továbbá a terepszint alatti gépészeti épület létrehozását jelenti.”

Figyelmébe ajánljuk