Megint tűz volt a gödi Samsung-gyárban

  • narnacs.hu
  • 2022. október 24.

Belpol

A Katasztrófavédelem három mondatos közleményben tájékoztatott az esetről.

„Szombaton délelőtt Göd felső küszöbértékű veszélyes üzeme bővítés alatt álló gyárrészének egyik épületében szerelési tevékenység során vélhetően elektromos eredetű tűz és füst keletkezett” – áll a Pestmegyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szűkszavú közleményében, amit a Mérce szúrt ki.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz miatt a váci tűzoltóság több egysége is a helyszínre vonult. Hozzátették: „A tűzeset a lakosságot nem veszélyeztette, amiatt

veszélyes anyag nem került a környezetbe, a hatóság a történtek kivizsgálását megkezdte.” 

A gödi Samsung-gyárban nem ez volt az első tűzeset az elmúlt években. A portál emlékeztetett, előfordult, hogy munkások egészségét súlyosan és közvetlenül veszélyeztették, de működtek gyártelepek használatbavételi engedély nélkül, és tároltak szabálytalanul több száz tonna súlyosan szennyező, egészségre káros anyagot is.

Ezekre az ügyekre a legtöbb esetben a helyi civileknek és a sajtónak köszönhetően derült fény, a gödi Samsungot a fent említett esetekben azonban többször is megbüntette a hatóság a biztonsági előírások megszegése miatt.

A mostani tűzesettel kapcsolatban a helyieket képviselő Göd-ÉRT Egyesület Facebook-bejegyzésében körülmények sorát nevezte tűrhetetlennek többek között a rendszeresen előfordul tűzesetek kommunikációjával, a Katasztrófavédelem ellenőrzéseinek, valamint az új üzemek védelmi tervének hiányával kapcsolatban.

Samsung: Baleset történt, együttműködünk a hatóságokkal

Nem sokkal négy óra után a Samsung SDI egy nyilatkozatot küldött el lapunknak a tűzesettel kapcsolatban. 

„Október 22-én a délelőtti órákban partnercégünk alvállalkozójának egyik munkavállalóját az építkezés területén, kivitelezési munkálatok közben baleset érte. A balesetben – mivel az építkezésen történt – a gyártási terület nem volt érintett. A sérültet a telephelyünkön szolgáló mentőszolgálat azonnal ellátta, majd stabil állapotban kórházba szállították. Partnercégünknél folyamatosan érdeklődni fogunk a sérült állapotáról, és mielőbbi felépülést kívánunk. A partnercég bevonásával, a Samsung SDI vizsgálatot indított a baleset pontos körülményeinek tisztázása érdekében, valamint cégünk maximálisan együttműködik az érintett hatóságokkal is” – fogalmaznak közleményükben.

A gödi Samsung-gyárral foglalkozó cikkeinket itt olvashatják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk