Megszavazta az Országgyűlés a vagyonnyilatkozati rendszer újabb módosítását

  • narancs.hu
  • 2022. október 24.

Belpol

Visszatér a részletesebb vagyonnyilatkozati modell.

Megszavazta az Országgyűlés fideszes többsége azt a szeptember 27-én benyújtott törvényjavaslatot, amivel gyakorlatilag visszaállítják a korábban is ismert, az Európai Uniós tisztségviselőkénél jóval részletesebb vagyonnyilatkozati modellt – írja a hvg.hu.

Varga Judit a javaslat beterjesztésekor azt írta, az Európai Bizottsággal egyeztetett szabályok szerint nyúlnak bele ismét az eljárási szabályozásba, azonba nyáron ugyanezzel az indokkal igazították az Európai Parlamenti képviselőkéhez a magyar képviselők vagyonnyilatkozati rendszerét.

Az újabb változtatás azt jelenti, a képviselővel együtt élő családtagoknak is újra le kell majd adniuk a vagyonnyilatkozatukat. Igaz, ezek nem lesznek nyilvánosak. Ezen kívül a képviselőknek ezentúl ismét részletesen be kell számolniuk az ingatlanokról, nagy értékű ingósságokról, jövedelmeikről, megtakarításukról és tartozásaikról is. A régi rendszer visszatérése azt is jelenti, hogy ismét kötelező lesz évente leadni a vagyonnyilatkozatokat, ami legközelebb 2023. januárjában esedékes.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk