Megismételtetné a szavazást Szajbély Mihály a szegedi egyetem modellváltásáról

  • narancs.hu
  • 2021. február 1.

Belpol

Botrányosnak tartja az eljárást.

Beadványt nyújtott be Szajbély Mihály volt bölcsészkari dékán annak érdekében, hogy a Szegedi Tudományegyetem szenátusa megismételje a modellváltásról szóló szavazást. – írja a hvg.hu.

Ahogy arról lapunknak is beszámolt a pénteki rendkívüli ülésen különösen zajlott a szavazás, Rovó László rektor kétszer is elindította azt, többek számára nem is volt egészen világos, pontosan miről szavaznak. A helyzetet bonyolította, hogy a résztvevők többsége online vett részt az ülésen, illetve, hogy végül egy módosított határozati javaslatról kellett dönteniük, amelyet volt, aki csak aznap kapott kézhez.

Szajbély Mihállyal, a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanárával részletes interjút közöltünk a modellváltásról. A professzor többek között elmondta azt is, miért volt példátlan és botrányos a szenátus fenntartóváltást megszavazó múlt pénteki ülése. A teljes beszélgetést itt találják:

 

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.